Novinky pro sezónu 2023

  • 8.05 2023

Miniracing Czech Republic 2023 live na YouTube a další zajímavosti...

Sezóna šampionátu Miniracing Czech Republic 2023 již brzy začne a máme se opravdu na co těšit! Fanoušci juniorské disciplíny v silničních závodních motocyklech mohou nově sledovat nejen výsledky jezdců na Live Timingu, ale také živě na Live Stream na kanále YouTube. Přinášíme Vám soubor zajímavostí pro sezónu 2023.

 

Live Stream – YouTube

Sezóna 2023 bude zajímavá nejen na samotných závodech, ale může Vás zaujmout i doma nebo kdekoli na cestách na kanále Youtube. Dohoda Matěje Smrže, zástupce šampionátu Miniracing Czech Republic a Pierrem Coppou, zástupcem firmy Sport Marketing System s.r.o., platí minimálně pro sezónu 2023 a přinese zajímavé změny. Poprvé v historii Mezinárodního mistrovství České republiky v silničních závodních motocyklech bude tak možné sledovat závody těch nejmenších silničářů, tedy šampionát Miniracing Czech Republic. Všech sedm závodů bude možné sledovat live na kanále YouTube pouze v den závodů, nikoli během pátečního volného tréninkového dne. Vždy tomu tak bude od první jízdy Minimoto Junior A až do samotného konce. Dva podniky FIM MiniGP Alpe Adria Series budou přenášeny po oba závodní dny, tedy v sobotu i neděli. Live přenos ze závodů doplní svým komentářem Josef Kubíček a případně jeho hosté. Nebude chybět ani kamera na startovním roštu a jistě se můžeme těšit na zajímavé rozhovory s jezdci před samotnými závody anebo bezprostředně po závodě.

Informace k závodů, časové harmonogrami - ZDE

Pierre Coppa – zástupce Sport Marketing Systém s.r.o.: „Jsme rádi, že budeme moci být součástí závodů MMČR jako marketingový partner. Specializujeme se na natáčení a vysílání motorsportových závodů a našim cílem je zviditelnit jak jezdce, tak i sponzory kteří umožňují, aby se takové podniky mohly konat. Navíc máme nejmodernější techniku, která nám bude napomáhat k dalšímu vývoji v natáčení tak, aby náš finální produkt mohl být čím dál kvalitnější a také umožnil přenést emoce, které nám motorsport dává naživo, i pro diváky za obrazovkami z pohodlí domova.“

Miniracing Czech Republic YouTube kanál - ZDE

Live Timing – ChronoVision

Od prvního podniku ve Vysokém Mýtě bude možné využívat aplikaci ChronoVision dostupnou jak na Google Play, tak na App Store. Aplikace ChronoVision Vám umožní nejen sledování online časů během tréninků a závodů, ale také v ní najdete kompletní kalendář šampionátu, rozpisy jízd a v neposlední řadě bude možné využít tuto aplikaci jako nástroj komunikace s parkovištěm závodních strojů i díky možnosti notifikačního upozornění.

Matěj Smrž – promotér šampionátu Miniracing Czech Republic: „Tato aplikace vyvinutá firmou Sport Marketing System s.r.o. je již odzkoušená v šampionátu Rival Trophy a jsem si jistý tím, že nám to opravdu hodně pomůže nejen při organizování závodů, ale také v komunikaci s jezdci a jejich doprovodem. V případě neočekávané změny harmonogramu časomíra aktualizuje údaje v systému a každému přijde notifikační upozornění do jeho mobilního zařízení. Je potřeba si jen aplikaci stáhnout a upozornění si nastavit. Vyhneme se tak zmatkům a všichni budou přesně vědět, kdy a kde mají být. Další nespornou výhodou je to, že výsledky šampionátu budeme mít po celou sezónu na jednom místě.“

Partneři

Náklady za pronájmy okruhů a všechny požadované služby při organizování šampionátu rostou a také díky zvyšujícím se požadavkům na kvalitu a bezpečnost samotných podniků je podpora partnerů nepostradatelná.

Matěj Smrž: „Letošní sezóna bude nákladnější nejen díky Live Timingu a Live Streamu, ale také díky tomu, že všechno stojí o 20 až 30 % víc než v předešlých sezónách. Je to pochopitelné a my to musíme akceptovat. Další položkou oproti minulým ročníkům bude sanitní vůz se zdravotníkem už během pátečních volných tréninků. V pátek se v případě přerušení tréninků červenou vlajkou program nezastavuje a proto chci, aby případné vyjetí sanitního vozu a zásah záchranáře zabral co nejméně času. Ze zmíněných důvodů bylo nutné zvednou startovné, ale ani to by v tuto chvíli nestačilo. Proto bych všem partnerům šampionátu Miniracing Czech Republic velmi rád poděkoval, bez nich by to nebylo reálné zvládnout, anebo by muselo dojít ke zvýšení startovného dramatickým způsobem. Věřím tomu, že navýšení 1000 Kč oproti sezóně 2022 bude přijatelné pro všechny.“

Ceny pro vítěze

Jako každý rok budeme na závodech oceňovat prvních pět jezdců. Jezdci na prvním až třetím místě obdrží pohár a jezdci na čtvrté a páté pozici medaili. Opět se můžete těšit na dárky od partnerů jako DAFIT, FGR, MX-100 a další... Na konci sezóny máme připravenou krásnou cenu pro každého šampióna ve své třídě, a to originální ohříváky pneumatik TYREX s logem Miniracing Czech Republic. Vyhlášení sezóny 2023 proběhne jako již tradičně v budově Autoklubu ČR. Kromě prvních třech jezdců z každé třídy opět vybereme nejlepšího ladiče, talent a objev roku.

Přehled všech partnerů šampionátu Miniracing Czech Republic - ZDE

 

  • Autor: Smrz Academy
  • Vydáno: 8.05 2023