FIM MiniGP v Chebu ovládl Kratochwil

  • 23.06 2022

Třetí podnik českého šampionátu Miniracing Czech Republic a první závod světové série FIM MiniGP Alpe Adria Series přivítal o uplynulém víkendu okruh v Chebu. Závodní víkend započal už během pátečního odpoledne a po celou dobu konání zněl z ampliónů podél trati známý hlas Josky Kubíčka, který dodal závodům tu pravou mistrovskou atmosféru. Pro diváky i soutěžící byla přichystána ukázková jízda minibikové akademie, kde se představilo pět chlapců s jednou slečnou.

Na start prvního závodu série FIM MiniGP Alpe Adria se o víkendu postavilo dvanáct závodníků ze šesti zemí. Nejúspěšnějším závodníkem se stal Němec Flynn Kratochwil (JKAG-Racing), jenž získal plný počet padesáti bodů. Se čtyřiceti body si druhé místo odvezl český reprezentant Roman Durdis (Team Lukáš Pešek). Právě tito dva jezdci sváděli skvělé souboje, které diváci sledovali se zatajeným dechem. Ve druhém závodě se Durdis několikrát dostal na úroveň vedoucího jezdce, předjet se mu ho bohužel nepodařilo. Třetí místo a 32 mistrovských bodů si ze západu Čech odvezl polský závodník Jakub Stankiewitcz (Pitdadson).

Ve třídě GP12 si pro plný počet bodů dojel v Chebu Tadeáš Benáček (JRT Brno Circuit), na kterého nenašel recept druhý slovenský závodník Mário Zajac (Demolition Racing Team) ani další slovenský závodník Ladislav Veverka (Team Lukáš Pešek), který si odvezl bronz. V této nové atraktivní třídě se postavilo na start 18 jezdců!

Plný počet bodů získal ve třídě Senior Open 50 Vít Bromovský (VITO Racing), za kterým se usadili Petr Bican (VITO Racing) a Dita Daňhelková (Fuky Ultra Racing Team). Mezi jezdci třídy Junior B bylo pořadí rozdáno celkem jasně. Zvítězil Martin Hollas (JRT Brno Circuit), druhý skončil Šimon Kučeřík (JRT Brno Circuit) a třetí Pavel Smítka (Smrz Academy Racing Team).

Ve třídě Mini Moto Junior A byl vítězem Martin Kozák (Smrz Academy Racing Team), jenž sváděl především v druhé jízdě souboje s celkově druhým Filipem Hromadou (Smrz Academy Racing Team) a rozhodovalo se až na cílové čáře. Pro celkové třetí místo si dojel Václav Michal (Smrz Academy Racing Team), jenž Filipa dokázal v první jízdě porazit, ale ve druhé skončil na místě třetím.

Velmi zajímavé souboje předváděli také jezdci třídy Ohvale 160, kde se stal nejúspěšnějším jezdcem Jindřich Škopek (Motoriders), druhý skončil Viktor Čech (2C Racing) a třetí Nicolas Zanin (Dafitmotoracing). Zvlášť ve druhé jízdě vedoucí čtveřice předváděla skvělý sport, který se divákům musel líbit. Jezdci se kolikrát účastní několika tříd, což dokazuje i Viktor Čech, který si odvezl zlatý pohár ze třídy Ohvale 110. Na stupně vítězů ho doprovodil druhý Lenny Valentino Jentsch (Jentsch Bros Racing) z Německa a třetí Šimon Kučeřík (JRT Brno Circuit).

Třídu Pitbike 160 stock ovládl Daniel Kadaník (Krakonoš Racing), když Martin Vernek skončil druhý a po souboji ve druhé jízdě se na třetí místo probojoval Jamie Jentsch (Jentsch Bros Racing).

Ukázková jízda akademií pro jezdce od 5 do 7 let věku bez licence byla okořeněna především soubojem Vojtěcha Smrže a Adama Bambase (Smrz Academy Racing Team). Tuto dominující dvojici doplnil s dvěma třetími místy Jan Rössler (Team Lukáš Pešek). Třída PW50 byla plně obsazena slovenskými závodníky. Tím nejrychlejším byl Roman Masár (Macerano Racing Team), druhou pozici si odvezl Alex Beták (Majo Racing School) a třetí skončila Eliška Jurigová (EAM Racing Team Jaslovské Bohunice).

Povedený třetí ročník Miniracing Czech Republic v Chebu provázelo doslova tropické počasí. Závod se naštěstí přes několik pádů obešel bez zranění a jezdci se tak mohou těšit na další závod. Tím bude pro jezdce českého mistrovství 9. července jihočeský Písek. Účastnici FIM MiniGP Alpe Adria se utkají na Slovakia Ringu 13. – 14. srpna.

Průběžné pořadí MMČR Miniracing Czech Republik: ZDE

Fotogalerie Moto Foto SK/CZ: ZDE

 

  • Autor: Smrz Academy
  • Vydáno: 23.06 2022